keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Pyrinnölle kova kahden pisteen tappio. Pyrintö - Kataja 1-1

Tampereen Pyrintö kärsi pitkästä aikaa ensimmäisen tappionsa Joensuussa, kun Jared Newsonin buzzer beater kaatoi Pyrinnön luvuin 75-73 (32-28). Ottelu säilyi tiukkana loppuun asti, vaikka molemmilla joukkueilla olikin hetkensä. Finaalisarja on 1-1.

Kataja aloitti ensimmäiset kaksi ja puoli minuuttia 7-0, kun Pyrintö vasta lämmitteli. Ottelun alussa Pyrintö puski päätään Katajan puolustukseen, mutta kun hallitseva mestari petrasi puolustustaan, alkoi se päästä mukaan peliin. Pyrintö sai Katajan johdon kirittyä umpeen, kun toista neljännestä oli jäljellä neljä minuuttia. Tauolla lukemat olivat 32-28. Isäntien hahmo ensimmäisellä puolikkaalla oli Sami Lehtoranta, joka koko ottelussa teki 19 pistettä, otti neljä levypalloa ja antoi kaksi koriinjohtanutta syöttöä.

Kolmas jakso sujui finaaliparilta tasaisesti. Kenneth Lowen johdolla Pyrintö pääsi jo johtamaan ottelua. Lowe teki kolmannella jaksolla peräti 16 pistettä. Jukka Toijalakaan ei aikalisällä voinut sanoa muuta kuin "What the f*ck we can do?" Pyrinnön tiukassa vartioinnissa Kataja ei saanut edes palloa ilmaan. Pyrinnön kuumin mies saa heittää paintilta vapaana. Jared Newson on jo siivittämässä Katajan kamppailua, mutta epäonnistuu päästyään yksin läpi.

Ottelun loppu oli erittäin värikäs. Ensin vierasjoukkue onnistui poikkeuksetta hyökkäyksissään. Lowelle, huimat 37 pistettä, tuli jo illan toinen viivarikko, mikä oli harvinaista haparointia mieheltä. Newsonin kova kolmen pisteen heitto vei Katajan jo 73-70 -johtoon, mutta Lowe toi Pyrinnön tasoihin ajolla ja onnistuneella vaparilla. Ottelun ratkaisi lopulta seitsemän sekuntia ennen summeria irtipäässyt Newson, 22 pistettä, kaukaa lähteneellä kakkosellaan. Heitto oli vapaa, mutta suoraan juoksusta. Kun ottelua oli jäljellä vain sekunti, Pyrinnön Lowe osui haastetula kolmosellaan vain sivurautaan. Kataja tasoitti finaalisarjan, kun se kaatoi hallitsevan mestarin luvuin 75-73 (32-28).

Jälkilämpö: Maanantaina Joensuuhun?
Pieti Poikola arveli oikein Pub Höyryn tunnelman suhteen. Tulosveikkaukset puhuttivat ja siivet maittoivat. Tuomareiden epäonnenhetket saivat aikaan lähes yhtä voimakkaita reaktioita kuin Pyynikillä. Kenny Lowen huikea ajo sai huudon raikumaan ainakin Aamulehden toimitukseen asti. Joensuussa Areena näytti juhlimisen merkkejä vasta, kun Newsonin kakkonen varmistui voittoheitoksi. Maanantaina taitaa olla edessä reissu Joensuuhun.