perjantai 15. huhtikuuta 2011

Pyrinnön finaalipaikka katkolla Damon Williamsin johdolla

Tampereen Pyrintö ylsi vierasvoittoon kovassa ja hyvin tasaisessa välieräkamppailussa luvuin 79-89 (45-45). Pyrintö otti toisen voittonsa välierissä ja näin ollen sarja on katkolla sunnuntaina Pyynikillä. Alla pieni kertaus siitä, miten Pyrintö on välierissä tähän asti pärjännyt.

Yllättävän helppo kotivoitto
Jo välierien alussa Pyrintö näytti, että se haluaa jatkaa pelejään vielä yhden joukkueen kanssa, kun Korihait on selätetty. Kahden minuutin 10-2 -juoksu enteili lopputulosta. Korihait otti kuitenkin ensimmäisen jakson aikana isäntien kirin kiinni. Pyrintö pärjäsi niin kauan, kun se vei levypallot ja juoksi nopeita mielensä mukaan. Toisen jakson lopussa hallitseva mestari otti kuitenkin lopullisen eron Korihaihin. Pyrintö hylkää kaukoheitot ja onnistuu korin alla. Puolustus oli aggressiivista, mikä näkyi katkoina ja nopeina hyökkäyksinä. Kun puoliajalle mennessä johto oli kasvanut 12 pisteeseen, ei hailla ollut intoa viedä avausottelun voittoa.

Pyrintö oli tasaisesti onnistunut joukkue: Kenneth Lowe teki 17 pistettä, otti neljä levypalloa ja antoi kolme syöttöä. Antero Lehto, Antwine Williams ja Damon Williams tekivät kukin 13 pistettä. Joni Harjulan ja Jesse Niemen panos näkyi hyvin tehomiesten lepominuutteina. Taso ei kuitenkaan laskenut, vaikka Pyrintö peluuttikin runsaasti kakkosmiehistöään. Korihailta parhaat pisteet teki Lawrence Wright, 15/8/2s. Bojan Sarcevic loukkaantui, eikä pelannut kuin 13 minuuttia.

Pyrintö kaatoi Korihait ensimmäisessä ottelussa luvuin 82-59 (46-34).

Pyrintö juoksi ohi kovan ottelun päätteeksi
Pyrintö venytti voittoputkensa 16 ottelun mittaiseksi, kun se jyräsi Korihait toisessa välieräottelussa luvuin 79-89 (45-45).

Uudenkaupungin tunnelmaa ei voi liikaa kehua, sillä meteli oli kova läpi ottelun. Kotijoukkueen kannattajille oli jaettu runsaat määrät valkoisia t-paitoja, jonka myötä katsomo oli lähes vitivalkoinen lukuunottamatta Punakaartin nurkkaa. Lisäksi katsomossa oli vierasjoukkueen tähden ärsytykseksi tai ihailuksi Damon Williams -naamareita. Punakaarti antoi oman vastuksensa ja äänentaso oli sen mukainen.

Aluksi Pyrinnön heitto takkusi ja pahasti. Korihait pärjäsi hyvin ja piti ottelua hallinnassaan. Pyrintö kuitenkin pääsi kolmannelle jaksolle tultaessa tasoihin. Etenkin isäntien alkupuoliskolla vaisusti esiintynyt Damon Williams (13/14/3s) pääsi irti ottelun vanhetessa. Neljännellä jaksolla Korihait heittää ajoittain jäätävän tarkasti, mutta korin alla sillä ei ole tilaa. Viimeisen viiden minuutin aikana Pyrintö näyttää ja ottaa hurjan 3-21-runin, jonka myötä se vie välieräsarjan katkolle kotiin.

Parhaiten pisteitä Uudessakaupungissa takoi Antwine Williams, peräti 28 pistettä, seitsemän levypalloa ja kolme syöttöä. Kenneth Lowe teki tilastot 20/6/2s, Damon Williams 13/14/3s ja Antti Nikkilä 13/10. Kotijoukkueen vastuu jakautui aiempaa paremmin: Nigel Moore 17/9, James Reaves 16/3, Bojan Sarcevic 14/6/5s ja Lawrence Wright 11/7/3s.

Pieti Poikola oli iloinen joukkueen hyvästä vierasvoitosta.
- Se oli varmaan aika yleisöön menevä kamppailu. Me ei tänään henkisesti pysytty meidän konseptissa. Neljännen jakson alussa Sarcevic vei meitä mennen tullen. Silloin käytiin Andyn kanssa lennosta läpi, mitä pitää tehdä, saatiin aikalisä ja pari hyvää katkoa. Sen jälkeen Korihait ei saanut joka kerta edes heittoa ilmaan.
- Ennen matsia puhuttiin, että meidän täytyy olla valmiita siihen, että tämä voi ratketa vaikka viimeisellä minuutilla ja ainoa tapa voittaa, on pysyä puolustuskonseptissa. Tänään sen suhteen oli vähän niin ja näin, mutta ratkaisuhetkillä me pysyttiin siinä. Kolme vuotta kun ollaan oltu yhdessä, osataan nauttia näin hienoista peleistä ilman turhaa jännitystä. Meidän hyvä hyökkäyslevypallopeli oli se, minkä takia me saatiin monia huonoja hyökkäyksiä tänään anteeksi. Kun mennään tarpeeksi kovaa korin alle, voi heittää heittoja ohikin.

Sunnuntain otteluun lähdetään itsevarmoina mutta nöyrinä.
- Vedonlyönnissä me oltaisiin 85 prosentin luokaa ennakkosuosikkeja. Jos me annetaan Korihaille mahdollisuus voittaa, he kyllä voittavat. Totta kai me ollaan hyvin suuri suosikki ja uskotaan itseemme. Minun kuuluisi tässä vaiheessa sanoa, että sarja on vasta nuori ja plää-plää. Kova matsi tulee.

Finaalipaikka on katkolla su 17.4. klo 18.