perjantai 1. huhtikuuta 2011

Pyrintö vei avausvoiton 20 pisteellä keskinkertaisemmallakin pelillä. Pyrintö - ToPo 1-0

Antwine Williams urakoi pudotuspelien ensimmäisessä ottelussa 13 pisteen, 10 levypallon ja viiden syötön verran.
Kahdesta hieman häsläten puolivälieränsä aloittaneesta joukkueesta Pyrintö sähläsi vähemmän perjantai-illan ottelussa. Pyrintö kukisti Torpan Pojat luvuin 96-74 (51-41) ja johtaa siten sarjaa 1-0.

Pyynikki hehkui punaisena jo ennen muotitietoisen yleisön saapumista. Hallilla vallitsi iloinen talkoohenki, kun seura valmistautui hallitsevana mestarina puolustamaan mestaruuttaan.

Lehdon tahdissa
Alusta asti oli selvää, että tunteet kävivät kuumina, mistä todisti loppuillan virhesaldokin. Pyrintö puolusti ensimmäiset viisi minuuttia heikosti. Siksi ToPo säilyi pitkälti koko ensimmäisen puolikkaan tasoissa. Ennen puoliaikaa onnistui etenkin isäntien kapteeni Antero Lehto, joka teki koko ottelussa 13 pistettä, otti yhden levypallon ja antoi kolme syöttöä. Kun Torpan Pojat piti amerikkalaisvahvistukset tiukassa vartioinnissa, jäi Pyrinnön suomalaisosastolle runsaasti vapaata tilaa. ToPo ei onnistunut hyökkäyspäässä, mistä Pyrintö rokotti Lehdon johdolla. Tauolle mentiin hallitsevan mestarin 10 pisteen johdossa, 51-41.

Vaikka Damon Williams oli tiukassa vartioinnissa, muut pelaajat tekivät 89 pistettä.

Huonommatkin heitot upposivat
Kolmannen jakson alku oli ratkaiseva koko ottelun kannalta. Pyrintö karkasi 7-0-kirillään peräti 17 pisteen johtoon. Kuvaavaa onkin, että kerran Antwine Williams toi pallon hyökkäykseen ja kun ei löytänyt kenelle syöttää, hän pallotteli kaaren taakse ja viskasi kolmosen sisään. Koko ottelussa itsevarma Pyrintö upotti harkitsemattomia heittoja maagisen hyvin. Toisena päivänä ne olisivat varmasti menneet kolisemalla ohi. Täysin sataprosenttisesti eivät heitot uponneet, mutta Torpan Pojat oli koko lailla aseeton Pyynikillä, mitä tulee toiseen puolikkaaseen. Vielä kun ennakkosuosikki sai ToPon ollessa tappiolla määrätä temmon, ei vierailijalla ollut sanan sijaa.

Ottelun hahmot: Antero Lehto hoiteli ensimmäisen puolikkaan ja Kenny Lowe toisen.

Pyrinnön suomalaiset - ToPon suomalaiset 58-26
Lopulta ensimmäinen puolivälierävääntö ratkesi laajaan rotaatioon ja vastuunjakoon. Pyrinnöltä kukaan ei yltänyt yli 20 pisteeseen, mutta kuusi kymmenestä teki yli 10 pistettä. Vaikka kuukauden pelaajaksi hiljattain valittu Damon Williams jäi seitsemään täppään, koko joukkue teki liki sata pistettä. ToPon suomalaiset tekivät alle puolet siitä, mitä Pyrinnön suomalaiset. Juuri ratkaisijoiden määrä näytti, kumpi ottaa ensimmäisen voiton. Helsinkiläiset olivat Tyray Pearsonin (18/15/2s), LaVell Blanchardin (17/5/2s) ja Frank Richardsin (13/3) varassa.

Puolustus kuntoon
Maikel Lopezilla oli ottelun jälkeen selkeänä mielessä joukkueen ongelmakohdat.
 - Nyt on tärkeää selvittää, voimmeko saada joitakin pelaajia miinukselle. Nyt he ovat kaikki plussalla. Emme voi tehdä typeriä virheitä millään neljänneksellä kuten tänään teimme esimerkiksi toisella. Meidän täytyy voittaa seuraava ottelu kotona. Meidän täytyy pystyä voittamaan heidät vielä kolmesti. Tänään keskityimme hyökkäykseen, mutta meidän täytyy rakentaa kunnon puolustus.

Pieti Poikolan mukaan ottelu ei ollut täydellinen ja siitä on hyvä lähteä kehittämään.
- Kun on koko kausi tehty määrätietoisesti töitä näitä pelejä varten, niin kyllä sen pitäisikin olla parasta, mitä tähän asti on pelattu. Tavoite on, että ollaan finaalissa ja pelataan siellä paremmin kuin nyt.
- Meidän ensimmäinen viisi minuuttia oli aika heikkoa puolustamista, mutta kun me vaihdettiin pelaajia penkiltä kentälle, meidän puolustus parani. Tänään ehdottomasti meidän penkki tuli hyvin avuksi. Meillä oli erinomaisia kentälletuloja, kuten Jesse, Joni ja Olli. Me lähdetään siitä, että kun me joka pelissä puolustetaan 40 minuuttia, meitä on vaikea voittaa.
- Me ei tänään puolustettu 40 minuuttia ja toisaalta annettiin vastustajalle sellaisia heittoja, joita ei haluta antaa. Tässä tehdään seuraavaksi vähän videotyötä. Tästä on kiva lähteä rakentamaan tätä sarjaa.

Pyrintö avasi pudotuspelit voitokkaasti, 96-74 (51-41). Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat Helsingissä, sunnuntaina 3.4.

Pyrinnön valmentajat juonittelevat päivän pari uusia kuvioita, joilla kaataa ToPo vielä kahdesti.

Vierasjoukkueet jäivät 74 pisteeseen
Kaikki puolivälierien perjantaina pelatut avausottelut päättyivät kotijoukkueiden noin 20 pisteen voittoihin. Näin ollen puolivälierien avauskierroksen ainoaksi jonkinasteiseksi yllätykseksi jää Kataja - Kouvot 68-66 -tulos, vaikkei Kouvot sentään onnistunut yllättämään. Seuraavan kerran pelataan 3.4.